Cap. 1.7 REMIZA. SAHUL ETERN. PAT

Adeseori partida se termina remiza atunci cand adversarilor le raman forte prea neinsemnate pentru a putea da mat. Se intelege de la sine ca partida este remiza daca in urma schimburilor pe table nu au mai ramas decat regii. Dar si avantajul unei figuri usoare (adica un cal sau un nebun), fara alte forte, este insuficient pentru castig.

Diagrama 28

Diagrama 29



Cu un singur nebun sau un singur cal nu se poate da mat. Cum arata diagramele 28 si 29 regele advers poate fi facut pat in unele cazuri dar obtinerea victoriei este imposibila.

Diagrama 30

Diagrama 31



Este adevarat, in diagramele 30 si 31 sunt aratate pozitii de mat au o singura figura usoara la alb, dar lucrul acesta a fost posibil numai datorita faptului ca si negrul are figuri, care au stanjenit, propriul lor rege. Daca nebunul negru (sau calul) nu ar fi stat atat de rau, castigul ar fi fost imposibil.

Inapoi Continuare

.::: HoloWeb - WebDesign de calitate :::.